ДУАЛИЗАМ ВО ПЛИВАЊЕТО

ИНИЦИЈАТОРИТЕ ГО СМЕНИЈА МАЛЕНКО: Дарко Нашков е избран за нов претседател

Едногласно беше изгласан и новиот Управен одбор и тоа: Сашо Тодоровски,, Ернест Вацев, Мустафа Рамадани, Наташа Мешковска, Александар Спирковски, Милчо Верушевски и Катерина Стојановска.

објавено: 24 февруари 2018 - 19:02

Откако вчера беше одржано едно Вонредно собрание, на кое Александар Маленко беше потврден како претседател на Пливачката федерација на Македонија, денеска членовите на Иницијативниот одбор за промени, свика ново Вонредно собрание.

На собирот, исто така со префикс – вонреден, одржан во ВИП Арената „Борис Трајковски", за нов претседател е избран Дарко Нашков.
„Денеска во 12 часот во просториите на конференциската сала на Спортскиот Центар Борис Трајковски се одржа Вонредното собрание по барање на Иницијативниот одбор на кое учествуваа 14 клуба со решение за дејност спорт од Агенцијата за млади и спорт, од вкупно 25 каде едногласно беше изгласан статут, претседател, заменик претседатели за пливање, далечинско пливање и ватерполо, Управен одбор и останати тела на Пливачката федерација.
За претседател на Пливачката федерација на Македонија едногласно со вкупно 28 гласа беше изгласан Дарко Нашков, предложен од ПК Челични од Штип.
За потпретседатели беа изгласани: Претседател за пливање Мартин Стефановски, претседател за пливање на отворени води Кире Трендафилов, ватерполо Сашо Спировски кои едногласно беа изгласани со 28 гласа од вкупно 14 делегирани клуба.
Едногласно беше изгласан и новиот Управен одбор и тоа: Тодоровски Сашо, Ернест Вацев, Мустафа Рамадани, Наташа Мешковска, Александар Спирковски, Милчо Верушевски, Катерина Стојановска.
На собранието присуствуваа вкупно 15 клуба од кои 14 со право на глас. Истото го поздравија и посакаа успешна работа, претставници од Агенцијата за млади и спорт, Томче Андоновски (сектор спорт) и директорот Дарко Каевски"- информираа од Иницијативниоt Одбор за промени во федерацијата.

 

Најново во Други спортови