УЕФА ГИ СОБРА ГЛАСОВИТЕ

Најдобриот тим во овој век го предводат Роналдо Меси и... Анри...

Многу брзо, на официјалниот сајт не Европската фудбалска федерација ќе почне гласањето за тимот на годината во европскиот фудбал...

објавено: 20 ноември 2017 - 21:07

УЕФА ги собра гласовите, и ги објави идеалните 11. фудбалери на овој век, од кога се прават анкетите околу најдобрите во европскиот фудбал. А многу брзо, на официјалниот сајт не Европската фудбалска федерација ќе почне гласањето за тимот на годината во европскиот фудбал во кое посетителите ќе можат да одберат еден од неколкуте кандидати за секоја позиција во тимот.

Секоја година, УЕФА ги одбира идеалните 11, а најдобриот тим на 21 век (досегашните 16 години) го сочинуват, во најголем дел, фудбалери кои имаат шпанско потекло.
Јансо и зошто ако се знае дека „црвената фурија" , односно Реал Мадрид и Барселона, доминираа во изминатиот период, па составот го сочнуваат следните фудбалери: Касиљас, Рамос, Пике, Пујол, Лам, Џерард, Чави, Иниеста, Меси, Роналдо и Анри.

 

Најново во Меѓународен Фудбал